• Sen kvittering gav poäng i seriepremiären

RIK visade stark moral och hämtade upp underläge två gånger om på bortaplan mot IK Sturehov. Wilma Forsberg satte kvitteringsbollen till 2-2 (1-1) i matchens slutskede. Dagens andra mål i seriepremiären stod Nathalie Bergman för i första halvlek. - Den hårda planen och den kraftiga vinden präglar matchen och det var lika för båda lagen. Oavgjort är ett rättvist resultat. Vi hämtar upp två underlägen och det visar att vi är starka. Kvitteringen i slutskedet är ett kvitto på att vi inte ger upp. Utan vi spelar till slutsignalen ljuder och det ger också utdelningen idag, säger tränare Joakim Gunnarsson efter 2-2 i seriepremiären på bortaplan mot IK Sturehov. Joakim Gunnarsson framhåller att den här poängen kan tillskrivas den kollektiva insatsen. Men han vill dock framhålla Lova Lundblad som gör fler viktiga räddningar. Hemmalaget tar ledningen när en kvart gått genom Tilde Nilsson efter en omställning. Efter 24 minuter avlossar Nathalie Bergman ett skott från distans och kvitteringen är ett faktum. Lova Lundblad gör en dubbelräddning på ett friläge i början på halvleken RIK har också lägen att öka på målskörden. Ställningen i paus var 1-1. Sturehov gör 2-1 efter 65 minuter genom Alma Lerjeryd. Det var många hårda närkamper i matchen, vilket tillhör sporten. Men vid några tillfällen gick det också över gränsen utan åtgärd från rättskiparen. Något som skapade lika onödig som förståelig irritation hos båda lagen. Trots underläge och motvind i andra halvlek gav aldrig RIK upp och det gav utdelning. I matchminut 88 visar Wilma Forsberg styrka och härlig vilja och trycker in kvitteringsbollen till 2-2. Några mer mål fick inte de 120 i publiken denna lördag. Väldigt kul att se så många tillresa RIK-supportrar på Sörbyvallen. Nästa match för RIK Karlskoga är på hemmaplan mot IFK Hallsberg fredag 19 april klockan 19.00. Startuppställning Målvakt Lova Lundblad Backlinje Fanny Ringman, Ebba Mosshagen, Emma Tryggvesson, Wilma Holgersson Mittfält, Anne Ibey, Nathalie Bergman, Wera Helsing, Sofia Ingvarsson, Lova Sandahl Anfall Wilma Forsberg Avbytare: Alice Lundqvist, Felica Simonsson, Matilda Dahlman och Leia Laukkanen. Samtliga avbytare förutom Matilda Dahlman deltog i matchen . Målskyttar 1-0, Tilde Nilsson (15) 1-1, Nathalie Bergman (24) 2-1, Alma Lerjeryd (65) 2-2, Wilma Forsberg (88) Varning Wilma Forsberg, RIK Karlskoga Olivia Okara, IK Sturehov Publik: 120 Domare Henrik Ödfors (hd) Daud Awees Shilikohow (ad) Hashim Hussein, (ad) A-lag för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför seriepremiären mot IK Sturehov

Då vad det dags. Väntan är över. Försäsongen är ett minne blott. Nu börjar kampen om segrar och poäng. Seriepremiär för RIK Karlskoga på lördag på bortaplan mot IK Sturehov. Avspark klockan 14.00 på Sörbyvallen. Under veckan har RIK Karlskoga tränat på och är nu förbereda för att börja seriespelet. Tränaren Joakim Gunnarsson ser fram emot seriestarten på lördag. - Nu börjar det på riktigt när man får tävla om poäng. Jag är nöjd med vår försäsong och spelarna har tagit kliv framåt. Men vi ska vara ödmjuka inför säsongsstarten. Det är en lång säsong och vi får inte stirra oss blinda på en match. RIK Karlskoga mötte Sturehov i en träningsmatch på försäsongen och då vann Örebrogänget med uddamålet. Det är historia och nu är det seriematch. - Vi går som alltid för vinst i varje match. Sedan kommer Sturehov från en resultatmässigt bra försäsong och utifrån det samt att man har hemmaplan gör att de får ses som favorit. Men bollen är rund och gör vi det vi ska på lördag då tar vi stora chanser att knipa tre poäng, säger Joakim Gunnarsson. På skadelistan finns trion Jenny Tropp, Alma Nielsen och Matilda Wästberg. Dessutom saknas duon Sofie Petri och Magdalena Blom på grund av sjukdom. Truppen till seriepremiären ser ut enligt följande: Lova Lundblad, Wilma Holgersson, Matilda Dahlman, Wera Helsing, Sofia Ingvarsson, Fanny Ringman, Lova Sandahl, Nathalie Bergman, Leia Laukkanen, Wilma Forsberg, Anne Ibey, Ebba Mosshagen, Emma Tryggvesson, Alice Lundqvist och Felicia Simonsson. Avspark 14.00, IK Sturehov-RIK Karlskoga, Sörbyvallen A-lag för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Kansli tisdag 9/4

Kansliet är stängt på förmiddagen 9/4. Öppet 14-17,30 på eftermiddagen istället. RIK Karlskoga för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • A-plan på Kilsta IP ska breddas

Under april-maj 2024 ska gräsytan på A-planen på Kilsta IP breddas. Arbetet påbörjas vecka 14. Projektet beräknas vara färdigt i mitten av maj. Tid för färdigställande kan dock skifta beroende på väderleken. Projektet omfattar följande: • Ny dränering på långsidan mot klubbhuset. • Nytt ”hängräcke”. • Demontering av ljusmaster mot grusytan. • Flytt av läktare. • Flytt av bod/förråd. • Boden kommer i fortsättningen ha el men inte vatten indraget. • Styrboxar och stamledning till bevattningen flyttas ut för att inte hamna i ny spelyta. Vi ber er vara försiktiga och visa hänsyn kring arbetsplatsen och följa de anvisade avstängningarna på platsen. I och runt arbetsområdet kommer maskiner och lastbilar röra sig så var uppmärksamma på detta. Vid frågor om projektet kontakta Ralf Sundhäll, marknadsansvarig i RIK Karlskoga som sammanställer och kontaktar kommunens projektledare. RIK Karlskoga för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Stark forcering men knapp förlust mot Lindö

En stark forcering av RIK gav två mål. Men det räckte inte ända fram. Lindö FF vinner träningsmatchen med 3-2 (2-0). Målskyttar för RIK var Lova Sandahl och Felicia Simonsson. På matchdagen fick RIK återbud från Ebba Mosshagen och Wilma Holgersson på grund av sjukdom, Det gjorde att flera spelare från U-laget fick åka med till Norrköping. Bland Norah Sätterman, född 2009. - Det var kul att se att de unga spelarna än en gång tar för sig på ett härligt sätt när de får chansen, säger tränare Joakim Gunnarsson. Förlusten till trots såg Joakim Gunnarsson glädjeämnen på långfredagen mot Lindö. - Vi startar matchen på ett bra sätt. Har lägen att ta ledningen men så gör Lindö ett mål som luktar misstänkt offside från min position. Ställningen i paus på Fastighetsteknik Arena var 2-0 efter ännu en nätkänning från hemmalaget. - I halvtid trycker vi på att fortsätta stå upp i det fysiska spelet och vinna närkamperna, säger Joakim Gunnarsson. Tidigt i andra halvlek ökar Lindö på till 3-0. - Efter deras mål tar vi oss samman och repar mod och vinner andra halvlek med 2-1. Vi skapar många målchanser men effektiviteten kunde ha varit bättre. Synd att vi inte fick in en kvitteringsboll. - Men vi anpassar oss inte efter motståndarna utan fortsätter att följa vår matchplan, avslutar Joakim Gunnarsson. Genrepet inför seriepremiären spelas mot Örebro SKfredagen den 5 april klockan 19.00 på KIlsta IP 2. Startuppställning Målvakt Lova Lundblad Backlinje Alice Lundqvist, Emma Tryggvesson, Matilda Wästberg, Wera Helsing Mittfält Fanny Ringman, Sofia Ingvarsson, Anne Ibey, Nathalie Bergman, Lova Sandahl Anfall Wilma Forsberg Avbytare: Filippa Tiuraniemi, Felica Simonsson, Norah Sätterman och Magdalena Blom. Samtliga avbytare förutom Magdalena Blom deltog i spel. Målskyttar 1-0, Evelina Noren-Hunt (31) 2-0, Ellen Hagberg (35) 3-0, Alma Emanuelsson Vretander (50) 3-1, Lova Sandahl (68) 3-2, Felicia Simonsson (83) Publik: 63 Domare Linda Eriksson Kartal (hd) Maikel Bitar (ad) Franco Mazlom, (ad) A-lag 29 mar 0kommentarer